Wednesday, July 21, 2010

Mimpi janganlah sempurna!!!!

Pada tanggal 21 Julai after zohor aku memang dah tak larat...
so bantal ditarik dengan harapan dapat tidor dengan nyenyak...
maklom la kerjaya sebagai manager di sebuah kelab di London memang memenatkan....
semalam gua rekod...abiskn sisa EPL di footbal manager dan signing striker terbaru gua Edin Dzenko...puas ati gua (walaupon tido kul 5pagi, pukul 8pagi de kelas teknik math lak)...gua datang siot...
pastu tadi jam dekat2 pukul 2 petang gua tido la gua tido selepas menhabiskan sisa2 kelas...
so gua gelapkan bilik gua...tutup suma lampo dan tido....

purgh...terkejut gilo teman...terus gua bangun kul 4.55ptg...
memang gua der kelas kul 5petang pon...
tapi gua bangun bukan sebab gua nak pergi kelas mekanik klasik pon...
tapi gua terkejut setelah didatangi mimpi...mimpi???
mimpinya laila???...bukan...kalo mimpi tu gua on je tidor...
tapi mimpi yang menakutkan...lagi takut dari scary movie 4(ini je citer seram yang gua tengok)...
dalam mimpi tu aku sedang mengeTeh bersama2 sahabat handai dan didatangi satu panggilan...
bukan panggilan hangit yang tak berapa hangit kat Hot.fm tu...bukan!!!
tapi ada insan yang bercakap dengan suara sadis(sayu+sedih)...
dia cakap abang aku dah tak ada!!!...huh...

terus gua bangun...

dalam hati gua harapkan jangan la berlaku betul2...cukup la gua baru kehilangan parent awal tahun aritu...
sedih kot...
pastu gua dengan bimbingan en. Pojo terus search kat en.G untuk mencari makna mimpi...
mana la tahu...kot2 ada ka...memang ada...tapi just mcm sipi2 je makne die...
dia cakap gua kene hati2 bawa kenderaan...moto la senang...sebab itu je gua mampu tunggang...
memang gua akui yang gua agak kurang ajo bawak moto...so ini sebagai pedoman la yang gua akan amik bende ni sebagai rukun negara ke 7...selepas kesopanan and kesusilaan...

so kejadian ini memang gua keep in mind...dan kepada penunggang and pemandu diluar sana...
pandu dengan cermat pasti anda jimat....

1 comment:

yangbanyaknickname said...

ok ok. Sekarang lu tinggalkan kuda lu. Lu dah dapat vision final destination macam ni memang gua pun rasa seram.